2007 Devam Filmleri Yılı

Kültür Yaşam

İlk günlerini yaşadığımız 2007 yılına sinema açısından baktığımızda, her döneminde bir devam fimiyle karşılaşacağımızı görüyoruz. 2006 yılında gişe rekorları kıran Karayip Korsanları, “Ölü Adamın Sandığı” üzerine henüz bir sene geçtikten sonra 25 Mayıs’ta “Dünyanın Sonu” isimli devam filmiyle izleyicilerle buluşacak. Özellikle kayıp Kaptan Jack Sparrow’u bulmak için yola çıkan bir ekip olduğunu düşünürsek şimdiden aynı başarıyı elde edebilecek bir devam filmi olabileceğini söyleyebiliriz.

İlk iki film ile gene oldukça başarılı bir çizgi çizen Örümcek Adam ise üçüncü filmiyle 4 Mayıs’ta bizlerle buluşacak. Örümcek Adam rolü gene Toby Maguire üzerinde olurken ilk iki filmde olduğu gibi Kirsten Dunst kendisine eşlik edecek.

18 Mayıs’ta yeşil dev Shrek, 4 Temmuz’da Fantastik Dörtlü, ardından Harry Potter serinin beşinci filmi olan “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” ile 13 Temmuz’da izleyicilerle buluşacak. Ninja Kaplumbağalar 30 Mart’ta ve Mr. Bean 28 Eylül’de sinemalarda olacak.

Tüm bunlardan önce ise Kuzuların Sessizliği ile kendini bizlere tanıtan karakter Hannibal Lecter 9 Şubat’ta hepsinden önce sinemalara geliyor. “Hannibal Rising” ismiyle duyurulan film, Lecter’ın en baştaki halini anlatan bir hikayeye sahip olacak.

Görülen o ki sene boyunca Hollywood, geçmiş senelerde başarı kazanmış filmlerini yüksek bütçelerle tekrar sunarak bütün seneyi istila edecek. Şimdiden iyi seyirler.

comments powered by Disqus