2009 Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri

Kültür Yaşam
  1. Altın Küre Ödül Töreni dün gece itibariyle sonuçlandı. Oscar 2009’a hazırlık şeklinde yorumlanan ödül töreninde Altın Küre adayları{.broken_link} arasında en büyük sürprizi Hint filmi “Slumdog Millionaire”, en iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere 4 dalda birden ödül alarak yaptı. Kate Winslet bu sene Oscar’ı da alacak gibi gözüküyor. Beklentileri karşıladı ve hem en iyi kadın hem de en iyi yardımcı kadın ödülünü alarak geceyi iki ödülle tamamladı. Mickey Rourke yepyeni bir şekilde karşımıza çıktığı The Wrestler filmi ile en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken rahmetli Heath Ledger akıllardan çıkmayan müthiş Joker rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü ile taçlandırıldı.
    Bu hafta vizyona girecek olan Barselona Barselona – Vicky Christina Barcelona bir Woody Allen filmi olarak müzikal veya komedi dalında en iyi film ödülünü alırken en iyi dizi ödülünü Mad Men aldı.

66. Altın Küre 2009 Golden Globe Sonuçları : Kazananlar

66. Altın Küre 2009 Golden Globe sonuçlarının tam listesine IMDB – Golden Globes sayfasından bakabilirsiniz. İzlemek isteyenler için bilgi ; ödül töreni bu akşam saat 22.00’de CNBC-e’de tekrar yayınlanacak.

comments powered by Disqus