2009 Yılı Filmleri

Kültür Yaşam

2008 yılının en iyi filmlerine baktığımızda Batman – Kara Şövalye’nin her alanda seneyi birinci bitirdiğini söyleyebiliriz. 2008 yılında güzel filmler vardı. Daha çok bilim – kurgu ve macera ağırlıklı olsa bile sevdiğimiz serilerin devam filmlerini izledik. Peki bizi 2009 yılında hangi filmler bekliyor? Aslında 2009 Altın Küre Adayları‘nda bunun habercisi olabilecek filmlere ufakta olsa değinmiştik. Şimdi 2009 yılında ülkemizde gösterime girecek filmlere konularına değinmeden kısaca bakalım. Aşağıdaki sıralamayı aslında kendime 2009 seyir notu gibi yapmıştım. Sonra iş büyüyünce buraya taşımaya karar verdim.

1-“Vicky Cristina Barcelona” – Barselona Barselona

Önümüzdeki hafta 09 Ocak’ta vizyona gireceği söyleniyor. Filmin hem senaryosu hem de yönetmenliği Woody Allen’a ait. Oyuncu kadrosunda iki güzel yıldızı Penelope Cruz ve Scarlette Johansson’u bir arada görüyoruz. Erkek oyuncu olarak ise Javier Bardem eşlik ediyor.

2-“Yes Man” – Bay Evet

Film 16 Ocak’ta vizyona girecek. Yeni bir Jim Carrey komedisi diyebiliriz. Eternal Sunshine of Spotless Mind performansından sonra Liar Liar kıvamında bir komediye benziyor. Jim Carrey bu filmde herşeye “evet” demek zorunda olan bir adamı oynuyor.

3-“The Curious Case of Benjamin Button” – Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi

Film 06 Şubat’ta vizyona girecek. Yönetmeni ise gayet iyi bildiğimiz “Fight Club” ve “Seven” filmlerinin yönetmeni olan David Fincher. Diğer filmlerinde olduğu gibi başrolde Brad Pitt var. Kadın oyuncu olarak Cate Blanchett’ı görüyoruz.

4-“Revolutionary Road” – Hayallerin Peşinde

Film 06 Şubat’ta vizyona girecek. Yönetmeni American Beauty filminden tanıdığımız Sam Mendes. Başrollerinde ise Titanic filminde izlediğimiz ikili Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet oynuyor.

5-“Star Trek” – Uzay Yolu

Film 20 Şubat’ta vizyona girecek. Yönetmeni Lost, Alias ve Görevimiz Tehlike’den bildiğimiz J.J.Abrams. Açıkçası şimdiden heyecanlandırıyor. Oyuncu kadrosuna baktığımızda Mr.Spock rolünde tanıdık bir isim görüyoruz. Zachary Quinto yani Heroes’daki Sylar. Bunun yanısıra Kaptan Kirk rolünde Chris Pine ve Amanda rolünde Winona Ryder’ı görüyoruz.

6-“X-Men Origins: Wolverine” – X-Men Origins: Wolverine

Film 01 Mayıs’ta vizyona girecek. X-Men üçlemesinden ayrı olarak Wolverine’nin hayatının anlatıldığı bir film diyebiliriz. Belkide herşeyin başladığı ya da değişime uğradığı zamanları göreceğiz.

7-“Angels And Demons” – Melekler ve Şeytanlar

Film 15 Mayıs’ta vizyona girecek. Dan Brown’ın en güzel kitaplarından birinin uyarlaması ama uyarlayan ekip Da Vinci Şifresi ile aynı. Yönetmen Ron Howard ve Tom Hanks’i görebiliyoruz. Umarız aynı hayal kırıklığını yaşamayız.

8-“Terminator: Salvation” – Terminator: Kurtuluş

Film 05 Haziran’da vizyona girecek. Christian Bale’i Batman’dan sonra bu sefer John Connor rolünde izleyeceğiz. Oldukça umut verici. Hatta The Machinist’ten sonra Christian Bale’i böyle prodüksiyonlarda görmek daha da sevindirici. Terminator gişe rekorlarını 2009 için kırabilir mi bilemiyorum ama beklentileri karşılarsa ikinci ve üçüncü filmler aynı sene içerisinde çekilecekmiş.

9-“Public Enemies” – Halk Düşmanları

Film 01 Temmuz’da vizyona girecek. Aslında en merak ettiğim film diyebilirim. Sadece Christian Bale ve Johnny Depp’i başrollerde görmek bile şimdiden heyecan veriyor. Film 1930’larda geçen bir mafya hikayesini anlatıyormuş.

10-“Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” – Ice Age 3

01 Temmuz’da vizyona girecek bir başka film. Çok fazla söylenecek birşey yok. Kahramanlarımızın hikayesi devam ediyor. Bizim sincap muhtemelen fındığını gene bırakmayacaktır :)

11-“Harry Potter and the Half-Blood Prince” – Harry Potter ve Melez Prens

Harry Potter serisinin bu son filmi 15 Temmuz’da vizyona giriyor. Bu sefer ki Harry Potter filminde herhalde en çok merak edilen konulardan bir tanesi olan Lord Voldemort’un geçmişiyle ilgili birçok şey açığa çıkıyormuş.

Benim 2009’un başında sene içerisinde ilk etapta izlemeyi düşündüğüm filmler bunlar. Elbette burada bahsetmediğim filmler bulunmaktadır. Transformers 2 , Testere 6 gibi filmler gene bu sene içerisinde oynayacak. Bunların dışında sizin sene içerisinde izlemeyi beklediğiniz filmler varsa yorumlarınızda belirtebilirsiniz. Ya da yukarıda saydıklarım hakkında görüşlerinizi her zaman belirtebilirsiniz.

Herkese iyi seyirlerle dolu bir sene dilerim.

comments powered by Disqus