2010 Yükselen Google Aramaları : Google Zeitgeist 2010

Google

2010 yılında yükselen google aramalarının hangi yönde yoğunlaştığı ya da Google’ın deyimiyle internet kullanıcılarının 2010 yılında google üzerinden yaptığı aramaların tutulduğu google zeitgeist 2010 duyuruldu. Öncelikle bilmeyenler için Zeitgeist kavramının ne olduğunu açıklamak gerekiyor. “Zamanın Ruhu” anlamına gelen zeitgeist aslında burada bize geçen zaman içerisinde insanlık olarak neler yaşadığımızı internet üzerinden yaptığımız sorgulamalardan yola çıkarak aktarıyor.

Google Zeitgeist 2010 için ulaşabileceğiniz URL adresini verelim. Google Zeitgeist 2010

Dünya genelinde öne çıkan konulara bakarsak elbette iki büyük organizasyonun Google üzerinde sıkça arandığını gözlemleyebiliyoruz. Bunlardan bir tanesi Güney Afrika’da gerçekleştirilen 2010 dünya kupası ve bir diğeri Kanada’da yapılan 2010 Kış Olimpiyatları. En önemli küresel olayların içerisinde bu güzel iki organizasyon dışında maalesef yaşanılan felaketler ve buna bağlı yapılan yardım, bağış süreci alıyor. Haiti’de yaşanan deprem, Meksika körfezindeki petrol sızıntısı ve İzlanda’da yaşanan volkanik patlama ve yarattığı kül bulutu.

2009 senesinde oscar alan Slumdog Millionaire yanısıra Susan Boyle ve vefat eden Michael Jackson ile ilgili sorgular bu seneye geçerken azalırken yeni trendler; popülaritesi gittikçe artan Chatroulette, Twitter ve Facebook ile teknoloji oyuncaklarında iPad gibi gözüküyor.

Türkiye için baktığımızda sosyal ağlar ve yeni siteler konusunda trendi yakalamış gözükmemize rağmen, markafoni’nin internette iyi bir kitle oluşturduğunu yorumlayabiliriz. Elbette her sene olduğu gibi Mart ayı sorgu kralı key ödemeleri sorgulama ülkemizin önemli arama kriterlerinden biri olduğunu gösteriyor. Aşağıda Türkiye için yükselen 10 google arama sorgusunu görebilirsiniz.

  1. chatroulette
  2. mebbis
  3. key ödemeleri sorgulama
  4. markafoni
  5. izlesene müzik
  6. facebook giriş
  7. twitter
  8. hotmail.com.tr
  9. veli bilgilendirme sistemi
  10. türkçe ingilizce çeviri

Genel olarak Google Zeitgeist 2010’a bakış için aşağıdaki videoyu izleyerek zamanın ruhunu Google ile yakalamaya çalışabilirsiniz :)

Google Zeitgeist üzerinde geçmiş yıllara ilişkin arama kriterlerine buradan bakabilirsiniz.

comments powered by Disqus