2011 Altın Küre (Golden Globe) Takvimi

Kültür Yaşam

Oscar Ödülleri ve Golden Globe için her sene düzenli olarak incelememizi yapıyoruz. Bu sene 68. kez düzenlenecek olan 2011 Golden Globe – Altın Küre Ödül Töreni, Amerikan sinemasının ödüllerinin en başında gelen Oscar Ödül Töreni öncesi hazırlık ve adaylar hakkında ipucu vermesi açısından bir kriter olmuştur.

2011 Altın Küre Ödülleri için takvim belli oldu. Golden Globe TimeTable adresinde tüm takvimi görebileceğiniz 68. Altın Küre için adayların belli olacağı tarih ise 14 Aralık 2010 gözüküyor. 2011 Golden Globe Ödülleri için adaylar açıklandıktan sonra ise ödül töreni NBC tarafından canlı yayınla 16 Ocak 2011 Pazar günü yayınlanacak.

Geçmiş senelerde Altın Küre ödül sonuçlarına baktığımızda, özellikle dizi alanında klasikleşmiş seçimler olduğunu gördük. Mad Men her sene Golden Globe dizi kategorisi ödülünü “En İyi Dizi” olarak kaptı. Geçtiğimiz yıllarda House ve Dexter geçirdiği her güzel sezon sonrası “En İyi Dizi” olabilecek potansiyele sahip oldukları halde her sene bu ödülü Mad Men’e kaptırdılar. Bakalım bu sene farklı olacak mı?

2011 Golden Globe Ödülleri için takvim yaprakları ilerledikçe, adaylar belli oldukça beklentilerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

comments powered by Disqus