Akıllı Telefon Kullanıcılarının Bırakması Gereken 7 Alışkanlık

Mobil
Akıllı Telefon Kullanıcılarının Bırakması Gereken 7 Alışkanlık

Günlük yaşantımızın vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefonları gün boyu elimizden düşürmüyoruz. Gerek iş, gerek sosyal yaşam, gerekse eğlence amaçlı kullandığımız bu telefonlar hayatımızın her anında en büyük yardımcımız oluyor.

Artık çoğumuzun birer akıllı telefonu var. Peki bunları ne kadar doğru kullanıyoruz? Sizler için akıllı telefon kullanıcılarının fark etmeden yaptığı birkaç hatalı davranışı bir araya getirdik.

Bu davranışlar size de bir yerden tanıdık geliyorsa, bir an önce bırakmanızda fayda var.

Akıllı Telefon Kullanıcılarının Bırakması Gereken 7 Alışkanlık

akilli-telefon-kullanicilarinin-birakmasi-gereken-7-aliskanlik

Telefonu hiç kapatmamak

Akıllı telefon kullanıcılarında sık karşılaştığımız bir durum varsa, o da telefonlarını sürekli açık tutmaları. Farkında olmadan yaptığımız bu davranış cihazın çalışmasını olumsuz yönde etkiliyor. Hiç kapanıp açılmayan telefonlarda batarya problemleri oluşabiliyor. Burada şarjı bitip kapanmasını değil, sizin kapatmanızı kastediyoruz. En azından haftanın bir günü cihazınızı kapatıp açarsanız, hem cihazınız dinlenmiş olur, hem de daha batarya ömrünü arttırabilirsiniz.

Gece boyu şarj etmek

Akıllı telefon kullanıcıları genelde şarj konusunda sorun yaşıyor. Özellikle yoğun kullanımlarda cihazın şarjı çabuk bitiyor. Bu durumda cihazın yüzde yüz dolması için geceden sabaha şarj etmeyi tercih ediyoruz. Ancak cihazı saatlerce şarjda bırakmak doğru bir uygulama değil. Cihazın uzun süre şarjda kalması ileride oluşabilecek batarya sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunun için cihazın şarjı %30’lardayken %80 seviyesine gelinceye kadar şarj etmenizi öneririz. Böylece batarya ömrü daha dengeli bir şekilde olabilir.

Wi-Fi ve Bluetooth’u açık tutmak

Akıllı telefonların pilinin çabuk bitmesine neden olan faktörlerden biri de Wi-Fi ve Bluetooth’un açık kalması.

Genelde çoğumuz Wi-Fi ve Bluetooth’u kullandıktan sonra bunları kapatmayı unutuyoruz. Ancak bu alışkanlık cihazınız için hiç iyi değil. Wi-Fi ve Bluetooth’u ne kadar açık bırakırsanız, cihazınızın pil ömrü o denli azalıyor.

Parola kullanmamak

Günümüzde kişisel bilgilerimizin birçoğunu telefonumuzda tutuyoruz. Bunlar arasında başka birinin görmesini istemediğiniz bilgiler de oluyor. Ancak telefonda şifre kullanmadığımızda hemen herkesin bu bilgilere erişme ihtimali oluyor.

İsteyen herkesin cihazınızı rahatça karıştırmaması için telefonunuza şifre belirlemenizde fayda var. Ayrıca şifrenizin olması telefonunuzun çalınması halinde  bilgilerinize kolayca ulaşılmasını da engeller. Ancak iPhone 6s gibi Touch ID teknolojisi sunan bir cihaza sahipseniz şifre belirlemeye gerek duymayabilirsiniz. Bu tip cihazlarda parmak izi okuyucusu bulunuyor. Böylece cihazın içindeki bilgilere ulaşabilmek için parmak izinizi okutmanız gerekiyor.

Telefona baka baka yürümek

En sık yaptığımız davranışlardan biri cep telefonuyla yolda yürümek. Telefona baka baka yürürken bir gün takılıp düşeceğiz resmen. Elimizde telefonla yürürken yolumuzu şaşırma ihtimalimiz yüksek. Ayrıca telefon elde dolaşarak cihazın çalınmasına da davetiye çıkarmış oluyoruz.

Orijinal olmayan kablolar kullanmak

Bu konu özellikle iPhone’larda daha bir önem taşıyor. iPhone cihazınızı orijinal kablosuyla şart etmediğinizde, pil ömrü konusunda verimli sonuç alamayabiliyorsunuz. Orijinal olmayan kabloların cihazla ne kadar etkileşime geçtiği bilinmiyor ve bu anlamda farkında olmadan cihazınız olumsuz yönde etkilenebiliyor. O halde ne olursa olsun akıllı telefonlarınızı şarj ederken cihazınızın orijinal kablosunu kullanmaktan şaşmayın.

Doğru malzemelerle temizlememek ** **

Akıllı telefonların ekranları biraz hassas oluyor. Bu nedenle bu tip cihazların temizliğinde doğru ürünler kullanmaya özen göstermeliyiz. Gün içinde cihazı sürekli elimizde tutmamız, çevreden gelen tozlar veya üzerine bir şey dökülmesi halinde telefonumuz kirlenebiliyor. Böyle durumlarda cihazınızı ıslak mendil, peçete yerine nemli bir bezle silerek temizlemelisiniz. Örneğin LG G4 modeline sahipseniz, deri kaplı arka kapağını saf suyla ıslatılmış bir bezle silmenizi öneririz. Cihazı her türlü toz ve kirden arındırmaya özen gösterin, içerisinde herhangi bir kırıntı ve toz kalmadığından emin olun. Cihazını nemli bir bezle temizledikten sonra mutlaka kurulayın.

Akıllı telefonlarınızı kullanırken bu konulara dikkat ederseniz daha uzun ömürlü bir kullanım elde edebilirsiniz. Yanlış kullanımlar sonucu akıllı telefonunuzun ömrü dolduysa, yen bir telefon alma zamanınız gelmiş demektir.

Akıllı telefonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız,  online alışveriş sitesi Kliksa ilk başvuracağınız adres olmalı. kliksa.com’daki yüzlerce akıllı telefon modelini inceleyip bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun olanı satın alabilirsiniz.

comments powered by Disqus